Muschiuletul de porc umplut cu prune si caise este ideal pentru mesele festive. Se serveste cu diverse garnituri din legume si un pahar de vin rosu.
Ingrediente pentru muschiuletul de porc umplut cu prune si caise
- un muschi de porc de 1 kg
- 10 caise uscate
- 10 prune
- 2 morcovi tocati
- 2 teline tocate
- 1 ceapa tocata
- 50 grame mustar
- 20 grame zahar brun
- 200 ml supa de pui
- 1 lingurita pudra de usturoi
- sare
- piper
Cum se prepara muschiuletul de porc umplut cu prune si caise
Acopera prunele si caisele cu apa fierbinte si lasa-le asa timp de 15 minute. Taie muschiul de porc pe jumatate si umple-l cu fructele uscate.
Intr-o tava, amesteca morcovii cu telina si ceapa. Apoi amesteca intr-un bol mustarul cu zaharul brun si pudra de usturoi si asezoneaza cu sare si piper. Toarna acest sos peste muschiul de porc si asaza-l peste legumele din tava.
Toarna supa de pui si da tava la cuptor pentru o ora. Cand este gata, scoate friptura si acoper-o cu o folie de aluminiu si las-o asa timp de 10 minute.
Cum se serveste muschiuletul de porc umplut cu prune si caise
Muschiuletul de porc umplut cu prune si caise se serveste cu legume fierte, piure si salata. Pe deasupra mai poti turna si un sos preparat din legumele din tava.
Sursa foto: lanascooking.com