Omleta cu ciuperci si fumat , delicios si sanatos. Poate constitui un mic dejun sanatos deoarece are multe proteine si putine grasimi.


Ingrediente pentru omleta cu ciuperci si parmezan
 

  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 1 lngura de unt
  • 250 grame ciuperci micute
  • ½ lingura nucsoara
  • 4 oua
  • 1 lingura frunze de cimbru
  • 30 grame branza parmezan
  • 50 grame spanac fraged (baby spanac)
  • paine cu diverse seminte


Cum se prepara omleta cu ciuperci si parmezan


Ouale se bat usor. Ciupercile se spala si se curata bine, fara a le taia codita. Parmezanul se da pe razatoare , pe portiunea pentru ras fin.

Pune intr-o tigaie untul si uleiul, la foc mediu. Incalzeste-le putin, apoi adauga ciupercile si lasa-le sa se faca 5 minute, pana capata o culoare aurie. Le poti intoarce cu o spatula de lemn. Presara peste ele nucsoara. Ia un sfert din compozitia din tigaie si pune-o pe o farfurie, apoi acopera sa le tii la cald.

Redu focul. Pune in ouale batute cimbrul si jumatate din cantitatea de parmezan, amesteca pentru omogenizare. Toarna apoi ouale peste ciuperci si scutura usor tigaia, ca noua compozitie sa se imprastie uniform. Adauga putin piper si mai lasa-le pe foc 3 minute.

Incalzeste grill-ul din cuptor (partea de sus) la foc mediu. Pune tigaia in cuptor (sau foloseste alta cratita daca e nevoie) pentru inca 3 minute. Ar trebui ca omleta sa fie aurie si patrunsa bine. Pune dasupra ciupercile pe care le-ai pastrat in farfuria acoperita, adauga frunzele de spanac si parmezanul. Feliile de paine se prajesc.
 

Cum se serveste omleta cu ciuperci si parmezan


Se serveste calda, cu paine prajita.
 

  •   2010-10-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii