Omleta cu spanac este un preparat hranitor si gustos. Are un aspect atractiv prin culorile sale si este totodata un preparat potrivit pentru primavara.
Ingrediente pentru omleta cu spanac
- 10 oua
- 500 gr spanac fiert
- 100 ml lapte
- 100 gr unt
- 2 linguri faina
-
sare si piper dupa gust
Cum se prepara omleta cu spanac
Pune intr-o tigaie untul, apoi adauga laptele si faina. Amesteca pentru a obtine o pasta alba.
Taie marunt spanacul fiert, apoi adauga-l in tigaie. Adauga sare si piper si amesteca cu grija, astfel incat compozitia sa nu se prinda de fundul tigaii.
Sparge ouale, bate-le bine si fa din ele 5 omlete simple. Foloseste o tigaie suficient de mare astfel incat sa-ti permita sa scoti fiecare omleta intreaga, ca o clatita.
Unge fiecare omleta cu compozitia obtinuta, apoi ruleaza si taie in jumatate.
Cum se serveste omleta cu spanac
Se serveste calda.