Ingrediente pentru omleta cu spanac si ricotta
- 3 oua
- 1 lingura lapte sau apa
- 1 mana frunze proaspete de spanac
- 150 g branza ricotta
- 3 linguri unt
- sare
- piper
Cum se prepara omleta cu spanac si ricotta
Intr-un bol incapator adauga ouale, laptele sau apa si asezoneaza cu sare si piper. Amesteca totul foarte bine pana obtii o compozitie omogena.
Intr-o tigaie incapatoare adauga doua linguri de unt si adauga spanacul. Soteaza-l bine apoi scoate-l pe o farfurie. Adauga apoi in tigaie restul de unt si lasa-l sa se topeasca, apoi adauga ouale batute. Lasa oul sa se faca timp de un minut, la foc mic si cat este inca nefacut in mijloc, adauga branza si spanacul.
Intoarce cu grija omleta pe partea cealalta cu ajutorul unei spatule. Cand este bine facuta, scoate omleta pe o farfurie.
Cum se serveste omleta cu spanac si ricotta
Serveste omleta ca atare sau alaturi de o salata ori o felie de paine prajita.
Sursa foto: nestlechoosewellness.co.nz