Reteta de orez basmati cu rosii este inspirata de bucataria indiana, fiind o reteta foarte simplu de preparat.

Ingrediente pentru orez basmati cu rosii

1 ceasca orez alb, tip basmati

2 linguri unt

3-4 boabe cardamom

2 bete scortisoara

1 ceapa rosie

4 catei usturoi

150 g rosii tocate, cubulete

1/2 fulgi ardei iute

1/4 lingurita turmeric

1 lingurita coriandru tocat

sare de mare

Cum se prepara orez basmati cu rosii

Spala orezul in apa rece, apoi lasa-l la scurs intr-o sita.

Intre timp, toaca ceapa marunt si pune-o la calit in untul incins si las-o sa se aureasca usor. Adauga cardamomul, betele de scortisoara si usturoiul pisat si lasa totul pe foc 3 minute, sa se aromatizeze.

Adauga rosiile cubulete, orezul si aproximativ 100 de ml de apa si lasa orezul sa fiarba, la foc mediu, circa 12 minute ( pana se evapora apa).

Potriveste orezul de gust, adaugand sare si turmeric.

Scoate betele de scortisoara si cardamomul, apoi serveste orezul cu coriandru tocat deasupra.

Cum se serveste orez basmati cu rosii

Serveste acest preparat cald.

Foto: weirdcombinations.com
 

  •   2012-08-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii