Feluri principale

#orez #carnati #ceapa

Orez cu carnati de porc

Orezul cu fumat si gustos.


Ingrediente pentru orez cu carnati de porc
 

 

  • 2 carnati de porc
  • 1 cana orez cu bob lung
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ceapa taiata marunt
  • 1 varf de cimbru
  • ½ lingurita asmatui (asmatuc)
  • 1 frunza de dafin
  • 1 ½ cana supa de pui
  • 1 lingura ulei vegetal
  • sare si piper


Cum se prepara orezul cu carnati de porc


Se incalzeste cuptorul la 195 grade Celsius. Ia carnatii si pune-i la fiert 5 minute la foc iute. Scoate-i din apa, usuca-i usor cu un prosop de hartie si pune-i deoparte.

Pune niste unt intr-o tigaie si topeste-l la foc mediu, apoi adauga ceapa. Las-o sa se caleasca putin, pana capata o culoare aurie. Adauga orezul in tigaie si mai tine pe foc 3-5 minute. Adauga apoi supa de pui si condimentele. Pune toata compozitia intr-o oala potrivita pentru cuptor, cu capac. Lasa mancarea in cuptor 10 minute. La final, taie carnatii fierti, adauga-i in mancare si mai las-o la cuptor inca 10 minute, inainte sa o servesti.
 

Cum se serveste orezul cu carnati de porc
 

Se serveste cald.
 

  •   2010-10-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii