Orezul pregatit in stil grecesc este aromat, hranitor si usor. Poate fi folosit la diverse preparate, pe post de garnitura sau servit ca atare.


Ingrediente pentru orez in stil grecesc
 

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mare taiata
  • 2 catei de usturoi maruntiti
  • 1 morcov mare curatat si ras
  • 1 cana supa de pui
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 3 linguri patrunjel proaspat
  • 1 ½ cana orez
     

Cum se prepara orezul in stil grecesc


Pune intr-o tigaie, la foc mediu, ceapa si usturoiul, impreuna cu uleiul de masline. Lasa-le sa se faca 3 minute, cat sa capete o culoare aurie. Adauga apoi morcovul ras si amesteca, lasand la foc inca vreo 2 minute.

Toarna supa de pui si lasa toata compozitia la fiert. Apoi stoarce niste zeama de lamaie si adauga orezul. Acopera tigaia cu un capac si ia-o de pe foc.


Cum se serveste orezul in stil grecesc


Orezul se serveste dupa ce a stat acoperit, in tigaie, inca vreo 10 minute dupa ce a fost luat de pe foc.
 

  •   2010-10-21
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.