Feluri principale

#orez #ceapa #usturoi #rosii

Orez mexican

Orezul mexican este un preparat gustos, din orez cu legume. Poate fi facut destul de repede si usor si nu necesita ingrediente complicate. Preparatul combina aroma de usturoi cu prospetimea rosiilor. Orezul mexican poate fi servit ca un pranz usor sau poate fi folosit ca o garnitura pentru mancaruri mexicane precum tacos sau fajitas.


Ingrediente pentru orez mexican
 

 

  • 1 cana rosii
  • 3 ½ cani apa
  • 1 ½ cana orez cu bob lung
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura seminte de chimion
  • 6 catei de usturoi
  • ½ ceapa
  • 4 lingurite supa instant de pui
     

Cum se pregateste orezul mexican
 

Taie rosiile in bucati. Sucul care-ti ramane de la ele pune-l intr-un castron adanc. Adauga apoi apa suficient de multa incat sa ai 3 cani si jumatate de lichid. Acum poti pune in acest sos de apa si rosii supa de pui . Amesteca putin pentru omogenizare.

Toarna uleiul in tigaie si incalzeste-l la foc mediu. Adauga orezul si amesteca usor, astfel incat boabele de orez sa devina aurii. Adauga apoi cateii de usturoi, ceapa taiata si chimionul. Lasa totul pe foc 1 minut inainte sa pui si rosiile in tigaie. Lasa pe foc inca putin, astfel incat ingredientele sa se prajeasca bine si sa nu mai ramana sos in tigaie. Apoi toarna sosul din supa de pui, zeama de rosii si apa.

Da focul mai mic si lasa mancarea la fiert pana cand orezul se umfla si depaseste nivelul apei, adica in jur de 10 minute. Acopera tigaia si las-o la foc foarte mic pana cand tot lichidul a fost absorbit de orez si de restul ingredientelor.
 

Cum se serveste orezul mexican
 

Se serveste cald, ca atare sau pe post de garnitura pentru alte preparate.
 

  •   2010-10-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii