Orezul verde mexican este usor de preparat, aromat si gustos. Se serveste cu diverse preparate din carne.


Ingrediente pentru orezul verde mexican

 

  • 30 ml ulei de masline
  • 300 grame orez
  • 450 ml supa de pui
  • 300 grame patrunjel tocat
  • 2 ardei tocati
  • 1 ceapa tocata
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper


Cum se prepara orezul verde mexican


Intr-un blender amesteca patrunjelul cu ardeii, ceapa, usturoiul si 100 ml de supa de pui. Amesteca pana obtii o pasta cremoasa.

Incinge uleiul intr-o cratita. Adauga orezul si amesteca bine. Lasa orezul sa isi schimbe usor cularea. Adauga apoi amestecul de patrunjel si mai lasa pe foc timp de cateva minute.

Adauga apoi restul supei si lasa pe foc pana cand da in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa la fiert timp de 15 minute.

Acopera apoi cratita cu un prosop curat si pune capacul. Prosopul va ajuta la absorbirea lichidului, iar orezul se va gati la aburi.


Cum se serveste orezul verde mexican


Orezul verde mexican se serveste ca atare. Il poti servi la diverse preparate din carne.

 

  •   2012-10-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii