Vrei sa pregatesti un pranz delicios, cu o aroma deosebita, care se pregateste si foarte usor? Iti propunem o reteta marocana de oua cu sos.
Ingrediente pentru ouale marocane cu sos:
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei gras rosu
- 1 carnat chorizo uscat
- 3 carnati carne de miel
- 1 lingura de masline
- 2 x 400 g cutii de rosii tocate italiene
- 4 oua
- 4 felii de paine
- coriandru
- 1 iaurt grecesc
Cum se prepara ouale marocane cu sos:
Prajeste mai intai carnatul chorizo taiat bucatele, aproximativ 3 minute, apoi scoate-i si prajeste si carnatii de miel, tot trei minute. Adauga peste ei si carnatii chorizo, ceapa, ardeiul gras si lasa-le pe foc inca 6 minute. Da focul incet si lasa amestecul sa fiarba pana se ingroasa putin. Asezoneaza compozitia cu sare si piper.
Pune amestecul in patru boluri termorezistente, apoi fa un gol in centrul lor si sparge cate un ou in fiecare. Baga bolurile la cuptor pentru 10 minute si prajeste intre timp si painea.
Cum se servesc ouale marocane cu sos:
Ouale marocane cu sos se servesc calde, presarate cu coriandru, o lingura de iaurt si paine prajita.
Sursa foto: taste.com.au