Ouale poche sunt inspirate de bucatarie franceza, dar se aseamana foarte mult cu ouale noastre romanesti. Diferenta este data de sosul cremos care insoteste intotdeauna ouale poche.

Ingrediente pentru oua poche cu sos de gorgonzola

2 oua

1 lingura otet

8 linguri smantana lichida

60-70 g branza gorgonzola

50 g parmezan ras

sare

piper

busuioc proaspat

Cum se prepara oua poche cu sos gorgonzola

Sparge ouale in apa clocotita in care ai pus putina sare si otet si lasa-le 2-3 minute, pana se coaguleaza.

Scoate ouale si lasa-le la scurs.

Separat, pregateste un sos din smantana si gorgonzola. Incinge intr-o tigaie smantana lichida, adauga gorgonzola, sare si piper si amesteca pana ce obtii un sos gros si omogen.

Aseaza ouale pe un platou, acopera-le cu sos, apoi presara deasupra lor parmezanul ras.

Cum se servesc oua poche cu sos gorgonzola

Serveste ouale cu busuioc proaspat deasupra.

Foto: dansmacuizine.com
 

  •   2012-07-17
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii