Feluri principale

#reteta #culinar #paine

Paine de casa

In mod sigur iti amintesti de mirosul imbietor de paine proaspata, aburinda, tocmai scoasa din cuptorul bunicii. Iata cum poti prepara si tu o painica de casa, proaspata si savuroasa.

 

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 400 gr faina
  • O lingura de drojdie uscata
  • 250 gr apa calduta
  • 5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri de ulei de masline
  • O lingurita de zahar
  • O lingurita de sare.

Cum se prepara:

  • Faina se pune intr-un bol, iar in mijlocul fainii se adauga drojdia si se amesteca bine.
  • In mijlocul compozitiei se lasa loc liber si se toarna incet apa calda, sarea, zaharul, uleiul de floarea soarelui si se framanta pana cand aluatul devine elastic .
  • Coca se acopera cu un prosop sau o folie alimentara si se lasa la crescut pentru aproximativ o ora.
  • Dupa ce timpul recomandat a trecut, aluatul se aseaza pe masa de lucru presarata cu faina, se rupe doua-trei bucati egale si se pune in forma de cozonac sau in una rotunda (forma care in prealabil a fost bine unsa cu ulei de masline).
  • Se mai lasa cam 15 minute la crescut, timp in care se incalzeste cuptorul.
  • Peste aluatul asezat in forme se presoara putina faina, dupa care se baga la cuptor (la putere medie) si se tine pana cand coaja este bine rumenita (cam 20 – 30 de minute).
  • Dupa ce se scoate painea, se inveleste cu un prosop.
  •   2009-10-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii