Ingredientele de care ai nevoie:
- 400 gr faina
- O lingura de drojdie uscata
- 250 gr apa calduta
- 5 linguri de ulei de floarea soarelui
- 3 linguri de ulei de masline
- O lingurita de zahar
- O lingurita de sare.
Cum se prepara:
- Faina se pune intr-un bol, iar in mijlocul fainii se adauga drojdia si se amesteca bine.
- In mijlocul compozitiei se lasa loc liber si se toarna incet apa calda, sarea, zaharul, uleiul de floarea soarelui si se framanta pana cand aluatul devine elastic .
- Coca se acopera cu un prosop sau o folie alimentara si se lasa la crescut pentru aproximativ o ora.
- Dupa ce timpul recomandat a trecut, aluatul se aseaza pe masa de lucru presarata cu faina, se rupe doua-trei bucati egale si se pune in forma de cozonac sau in una rotunda (forma care in prealabil a fost bine unsa cu ulei de masline).
- Se mai lasa cam 15 minute la crescut, timp in care se incalzeste cuptorul.
- Peste aluatul asezat in forme se presoara putina faina, dupa care se baga la cuptor (la putere medie) si se tine pana cand coaja este bine rumenita (cam 20 – 30 de minute).
- Dupa ce se scoate painea, se inveleste cu un prosop.