Ingrediente pentru pandispanul cu capsune
- 7 oua, la temperatura camerei
- 7 linguri de zahar
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 7 linguri de faina
- coaja rasa de la o lamaie
- 500 g capsune
- 4 linguri de zahar pudra
- un praf de sare
Cum se prepara pandispanul cu capsune
Taie capsunele in jumatati sau sferturi, in functie de dimensiune.
Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma tare, cu putina sare. Treptat adauga zaharul, apoi galbenusurile si la final zaharul vanilat si coaja de lamaie.
Cu ajutorul unei linguri incorporeaza treptat faina. In acest fel previi ca pandispanul sa-si piarda din volum.
Toarna pandispanul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Asaza capsune pe toata suprafata aluatului.
Coace pandispanul cu capsune la cuptorul preincalzit la 180oC, timp de aproximativ 30 de minute, sau pana cand se rumeneste la suprafata.
Cum se serveste pandispanul cu capsune
Dupa ce pandispanul cu capsune se raceste complet, se tapeteaza cu zahar pudra si se taie cubulete. Se serveste simplu, sau alaturi de o lingura de frisca sau de inghetata.
Sursa foto: ziarulprahova.ro