Papricasul ungurestc este una dintre cele mai cunoscute tocanite facute in Ardeal . Din pui, sos cu paprika si galusti , acest tip de mancare este satios si foarte gustos.
Ingrediente pentru papricas unguresc de pui
- 1 ceapa
- 1/4 cana ulei
- 2 linguri sare
- 1 lingura piper
- 1 lingura paprika
- 2.25 kg carne de pui, taiata
- 1/2 cana mare smantana
- 3 oua batute
- 1/2 cana apa
- 2 linguri sare
-
2 1/2 cana faina.
Cum se prepara papricasul unguresc de pui
Pune ceapa in ulei, la calit si amesteca sarea, piperul si paprika. Adauga puiul si prajeste-l 10 minute. Poti folosi diverse parti ale puiului, precum copanele, aripioare , piept si chiar organe interne . Toarna apa, acopera si lasa la fiert pana cand carnea s-a patruns bine. Scoate puiul si adauga smantana si amesteca bine.
Amesteca ouale batute cu apa, sarea si faina pentru a face galustile. Modeleaza-le manual si pune-le la fiert in apa 10 minute. Scurge-le bine, pune-le sub un jet de apa rece si apoi scurge-le iar.
Pune galustile in compozitia de papricas, adauga puiul si amesteca. Mai lasa mancarea pe foc inca 30 de minute.
Cum se serveste papricasul unguresc de pui
Se serveste cald, cu paine proaspata.
Sursa foto: wildhoneybee.blogspot.com