Pastele alla puttanesca sunt ideale pentru momentele in care nu ai chef sa stai prea mult in bucatarie. Se prepara rapid si sunt foarte gustoase servite cu parmezan ras.
Ingrediente pentru pastele alla puttanesca
- 9 rosii
- 1 lingurita zahar
- 20 ml ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 12 ansoa
- 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
- 50 ml vin alb
- 50 grame parmezan ras
- 300 grame paste
- 8 masline verzi tocate
- 20 grame capere
- 1 legatura patrunjel tocat
Cum se prepara pastele alla puttanesca
Taie rosiile pe jumatate si asaza-le intr-o tava. Presara pe deasupra zaharul si asezoneaza cu sare si piper. Da tava la cuptor pentru 1 ora.
Incinge uleiul de masline intr-o cratita, adauga usturoiul si caleste timp de 10 minute. Adauga apoi ansoa si fulgii de ardei.
Dupa 10 minute adauga vinul, rosiile coapte si parmezanul si mai lasa pe foc jumatate de ora. Intre timp fierbe pastele. Cand sunt gata scurge-le bine si amesteca-le imediat cu maslinele si caperele.
Adauga apoi sosul si amesteca.
Cum se servesc pastele alla puttanesca
Pastele alla puttanesca se servesc cu parmezan ras si patrunjel tocat. Alaturi se poate servi un pahar de vin rosu.
Sursa foto: foodnetwork.com