Daca iti plac pastele si vrei sa incerci o combinatie noua, pregateste niste paste carbonara cu mazare .  Reteta este potrivita pentru persoanele care nu consuma carne, precum si pentru cei care doresc un pranz sau o cina mai usoara.

Ingrediente pentru paste carbonara cu mazare
 

  • 1 lingura ulei de masline
  • 170 gr bacon italienesc (pancetta) cubulete
  • 3 oua
  • 2 galbenusuri de ou
  • ½ cana branza italieneasca rasa
  • ¼ cana branza parmigiano rasa
  • 450 gr paste linguine
  • 1 cana mazare
     

Cum se prepara pastele carbonara cu mazare
 

Pune niste ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga baconul si prajeste-l, amestecand din cand in cand, pana cand se rumeneste. Ia-l de pe foc si pune-l deoparte.

Toarna apa intr-o cratita mare si las-o la fiert. Cand incepe sa fiarba, pune pastele in ea, respectand minutele scrise pe ambalaj . Cand pastele sunt gata, trebuie scoase, scurse si puse deoparte. Pastreaza din apa respectiva jumatate de cana.

Bate bine cele 3 oua cu cele 2 galbenusuri. Dupa ce le-ai batut, pune peste ele branza si continua sa amesteci pentru a se omogeniza bine. Ia pastele si pune-le inapoi in oala, impreuna cu compozitia de branza, apa pastrata, baconul si sosul din tigaie. Apa ar trebui pusa atat cat sa faca o compozitie cremoasa. Pune apoi si mazarea. Adauga piper negru macinat.
 

Cum se servesc pastele carbonara cu mazare
 

Se servesc calde, cu branza rasa deasupra.
 

  •   2010-11-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii