Ingrediente pentru pastele cu broccoli
- 800g broccoli
- 350g paste
- 80g migdale
- 50g stafide
- 50g cascaval
- 4 linguri vin alb, sec
- 4 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
Cum se prepara pastele cu broccoli
Pune stafidele la inmuiat in apa calda timp de 10 minute.
Intr-o oala pune pastele la fiert in apa cu sare, potrivit instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp curata usturoiul si taie-l in jumatate si prepara broccoli la auburi timp de 5 minute. Cand broccoli este gata, scurge-l de apa si taie-l in buchetele mici.
Intr-o tigaie adauga 2 linguri de ulei si vinul si pune-le pe foc impreuna cu usturoiul. Cand incepe sa se rumeneasca adauga stafidele, amesteca bine, apoi adauga buchetelele de broccoli. Caleste totul la foc potrivit timp de 5 minute.
Scuge pastele de apa si adauga-le peste broccoli. Amesteca bine, apoi stinge focul si adauga cascavalul ras, restul de ulei si migdalele macinate. Amesteca bine apoi asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Toarna compozitia intr-un vas de yena uns cu ulei sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace totul timp de 30 de minute sau pana cand prinde o crusta aurie la suprafata.
Cum se servesc pastele cu broccoli
Serveste pastele calde, alaturi de un pahar de vin alb, sec.
Sursa foto: foodnetwork.com