Pastele cu chiftelute in sos tomat sunt delicioase si potrivite pentru momentele cand ia pofta de ceva gustos. Se servesc cu patrunjel tocat pe deasupra. La acest preparat este potrivit si un pahar de vin alb.
Ingrediente pentru pastele cu chiftelute in sos tomat
- 400 grame carne tocata de vita
- 1 ceapa tocata
- 30 grame pesmet
- 2 catei de usturoi tocati
- 1 ou batut
- 700 grame sos de tomate
- 400 grame paste
- patrunjel tocat
-
sare
- piper.
Cum se prepara pastele cu chiftelute in sos tomat
Intr-un bol amesteca carnea tocata cu ceapa, pesmetul, usturoiul si oul. Asezoneaza cu sare si piper. Din aceasta compoztie formeaza chiftelute.
Aseaza chiftelutele intr-o oala termorezistenta. Toarna deasupra sosul de tomate . Acopera oala cu folie de aluminiu si da-o la cuptr pentru 10 minute.
Scoate folia de aluminiu si mai lasa oala la cuptor timp de 15 minute.
Intre timp fierbe pastele in apa cu sare. Cand sunt gata, scurge pastele.
Cum se servesc pastele cu chiftelute in sos tomat
Aseaza pastele in farfurii. Deasupra aseaza cateva chiftelute si toana si sos de tomate. Presara patrunjel tocat.