Pastele cu dovleac si branza ricotta sunt potrivite pentru toamna si reprezinta un preparat aparte, cu un gust special.
Ingrediente pentru paste cu dovleac si branza
- 500 gr dovleac (miez), cuburi
- 2 linguri ulei de masline
- 400 gr penne
- 1 praz, taiat fin
- 1 catel de usturoi, tocat
- 150 gr frunze de baby spanac
-
125 gr ricotta degresata.
Cum se prepara pastele cu dovleac si branza
Amesteca dovleacul si 1 lingura de ulei de masline intr-un castron. Da la cuptor dovleacul la 190 grade Celsius, pentru 15 minute, pana cand devine auriu .
Fierbe pastele intr-o oala cu apa si sare, conform instructiunilor, pentru a obtine paste al dente.
Prajeste prazul intr-o tigaie cu ulei, pentru 5 minute, pana cand acesta s-a inmuiat. Adauga usturoiul, apoi spanacul si ia-l de pe foc. Scurge bine pastele si pune-le in tigaie in compozitia de praz. Adauga bucatile de dovleac si amesteca.
Cum se servesc pastele cu dovleac si branza
Se servesc cu branza ricotta si piper negru macinat.
Sursa foto: taste.com.au