Feluri principale

#branza #dovleac #paste #ricotta

Paste cu dovleac si branza ricotta

Pastele cu dovleac si branza ricotta sunt potrivite pentru toamna si reprezinta un preparat aparte, cu un gust special.
 

Ingrediente pentru paste cu dovleac si branza
 

  • 500 gr dovleac (miez), cuburi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 400 gr penne
  • 1 praz, taiat fin
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 150 gr frunze de baby spanac
  • 125 gr ricotta degresata.
     

Cum se prepara pastele cu dovleac si branza
 

Amesteca dovleacul si 1 lingura de ulei de masline intr-un castron. Da la cuptor dovleacul la 190 grade Celsius, pentru 15 minute, pana cand devine auriu .

Fierbe pastele intr-o oala cu apa si sare, conform instructiunilor, pentru a obtine paste al dente.

Prajeste prazul intr-o tigaie cu ulei, pentru 5 minute, pana cand acesta s-a inmuiat. Adauga usturoiul, apoi spanacul si ia-l de pe foc. Scurge bine pastele si pune-le in tigaie in compozitia de praz. Adauga bucatile de dovleac si amesteca.
 

Cum se servesc pastele cu dovleac si branza
 

Se servesc cu branza ricotta si piper negru macinat.


Sursa foto: taste.com.au
 

  •   2011-09-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii