Feluri principale

#branza #dovleac #paste #ricotta

Paste cu dovleac si branza ricotta

Pastele cu dovleac si branza ricotta sunt potrivite pentru toamna si reprezinta un preparat aparte, cu un gust special.
 

Ingrediente pentru paste cu dovleac si branza
 

  • 500 gr dovleac (miez), cuburi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 400 gr penne
  • 1 praz, taiat fin
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 150 gr frunze de baby spanac
  • 125 gr ricotta degresata.
     

Cum se prepara pastele cu dovleac si branza
 

Amesteca dovleacul si 1 lingura de ulei de masline intr-un castron. Da la cuptor dovleacul la 190 grade Celsius, pentru 15 minute, pana cand devine auriu .

Fierbe pastele intr-o oala cu apa si sare, conform instructiunilor, pentru a obtine paste al dente.

Prajeste prazul intr-o tigaie cu ulei, pentru 5 minute, pana cand acesta s-a inmuiat. Adauga usturoiul, apoi spanacul si ia-l de pe foc. Scurge bine pastele si pune-le in tigaie in compozitia de praz. Adauga bucatile de dovleac si amesteca.
 

Cum se servesc pastele cu dovleac si branza
 

Se servesc cu branza ricotta si piper negru macinat.


Sursa foto: taste.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului