Feluri principale

#paste #dovlecei #rosii

Paste cu dovlecei marinati

Dovlecii si rosiile proaspete fac o combinatie reusita alaturi de paste. Pastele cu dovlecei marinati reprezinta o mancare ideala pentru serile de vara. Aceste paste se pot servi atat calde cat si reci.

 

Ingrediente pentru paste cu dovlecei

 

  • 70 ml ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 4 dovlecei feliati
  • 6 rosii
  • busuioc
  • 75 ml otet
  • 500 grame paste in forma de fundita
  • sare
  • piper.

 

Cum se prepara pastele cu dovlecei

 

Intr-o tigaie, incalzeste 3 linguri de ulei de masline. Adauga usturoiul, feliile de dovlecei si sare. Amesteca ingredientele si lasa-le pe foc timp de 5 minute. Transfera dovleceii intr-un bol. Adauga rosii, busuioc, otet, sare si piper. Amesteca ingredientele bine.

Intre timp, intr-o oala cu apa fierbe pastele timp de 20 de minute, pana cand sunt gata. Cand sunt gata, scurge pastele de apa. Adauga apoi dovleceii marinati si 2 lingurite de ulei de masline. Amesteca toate ingredientele bine.

 

Cum se servesc pastele cu dovlecei

 

Pastele cu dovlecei se servesc calde, cu parmezan ras. Aceste paste se mai pot servi si cu piept de pui la gratar si un pahar de vin alb.

  •   2010-07-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii