Pastele cu dovlecei si creveti sunt cremoase si gustoase. Se prepara rapid si sutn foarte aromate si satioase. Le poti servi cu parmezan ras.

Ingrediente pentru pastele cu dovlecei si creveti


80 ml ulei dem alsine
450 grame creveti
1 ceapa tocata
4 tije de telina
2 catei de usturoi
1 ardei chilli
menta proaspata tocata
100 grame rosii cherry
sucul de la o lamaie
4 dovlecei rasi
150 ml vin alb
500 grame paste
200 ml supa de legume
25 grame unt
40 grame parmezan
sare
piper.

Cum se prepara pastele cu dovlecei si creveti

Incinge uleiul si adauga crevetii. Lasa pe foc pana isi schimba culoarea. Adauga ceapa, telina, usturoiul, chilli si menta. Lasa pe foc maxim 10 minute.

Adauga rosiile cherry, sucul de lamaie si dovleceii. Tine pe foc timp de 5 minute. Toarna vinul, lasa pe foc pana da in clocot si apoi mai lasa pe foc 5 minute.

Fierbe pastele pana devin al dente. Adauga pastele peste creveti si dovlecei si amesteca bine. Adauga si supa, untul si parmezanul.

Amesteca bine si mai lasa pe foc cateva minute. Asezoneaza cu sare si piper.

Cum se servesc pastele cu dovlecei si creveti

Pastele cu dovlecei si creveti se servesc ca atare. Mai poti servi si cu putin parmezan ras.
 

  •   2012-07-24
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.