Pastele cu midii si dovlecei sunt ideale pentru mesele linistite in doi. Se prepara repede si sunt foarte gustoase si aromate. Le poti servi si cu patrunjel tocat pe deasupra.

Ingrediente pentru pastele cu midii si dovlecei


350 grame paste
60 ml ulei de masline
2 catei de usturoi
500 grame midii
3 cepe verzi
4 dovlecei
20 ml apa.

Pentru piure:

30 ml ulei de masline
1 catel de usturoi
2 cepe verzi
1 dovlecel
20 ml apa.

Cum se prepara pastele cu midii si dovlecei

Pentru piure, intr-o tigaie incinge uleiul de masline si adauga usturoiul. Caleste pana devine auriu, dupa care adauga ceapa verde si lasa timp de 5 minute. Adauga si dovlecelul tocat si mai lasa pe foc cateva minute. Adauga apa si ia tigaia de pe foc. Cu un blender mixeaza pana obtii un piure.

Fierbe pastele. Intr-o tigaie caleste usturoiul si adauga midiile. In alta tigaie incinge ulei de masline cu usturoi. Adauga ceapa verde si caleste cateva minute. Adauga dovleceii si lasa pana se inmoaie. Adauga pastele, apa, midiile si uleiul in care s-au calit.

Transfera pastele pe un platou si stropeste cu ulei de masline si piper.

Cum se servesc pastele cu midii si dovlecei

Pastele cu midii si dovlecei se servesc ca atare.
 

  •   2012-07-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii