Pastele cu pesto de busuioc sunt usor de preparat si foarte gustoase. Aromele proaspete de busuioc si usturoi se combina foarte frumos cu semintele de pin si parmezanul ras . Se servesc cu parmezan ras. Mai poti adauga si putin patrunjel si rosii uscate .

Ingrediente pentru pastele cu pesto de busuioc

400 grame paste

200 grame busuioc proaspat

20 grame seminte de pin prajite

1 catel de usturoi

20 grame parmezan ras

50 ml ulei de masline.

Cum se prepara pastele cu pesto de busuioc

Fierbe pastele in apa clocotita cu sare pana devin al dente. Scurge-le si pune-le intr-o cratita.

Cu ajutorul unui mixer, amesteca busuiocul cu semintele de pin, usturoiul si parmezanul. Amesteca bine, pana obtii o pasta consistenta.

Adauga apoi treptat si uleiul de masline, amestecand continuu. Asezoneaza cu sare si piper.

Toarna apoi sosul pesto peste paste si amesteca bine.

Cum se servesc pastele cu pesto de busuioc

Pastele cu pesto de busuioc se servesc cu parmezan ras. Le mai poti servi si cu cateva rosii uscate in ulei de masline.
 

  •   2012-03-08
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.