Feluri principale

#branza #paste #carne #porc #ciuperci

Paste cu porc si ciuperci

Un preparat potrivit pentru sezonul de iarna pot fi pastele cu ciuperci si carne de porc. Ai nevoie de trei tipuri de ciuperci, muschiulet de porc, branza si paste italienesti.


Ingrediente pentru paste cu porc si ciuperci
 

 

  • 30 gr ciuperci (hribi)
  • 450 gr ciuperci mici, taiate in sfert
  • 450 gr ciuperci shiitake, taiate
  • 450 gr muschi de porc , taiat cubulete
  • 450 gr paste tagliatelle , fierte
  • 1 cana apa fiarta
  • 10 linguri unt nesarat
  • 1 cana ceapa taiata fin
  • 2 catei usturoi, tocati
  • 2 lingurite rozmarin maruntit
  • 1 lingurita cimbru maruntit
  • ½ cana faina
  • ½ cana vin alb
  • ¼ cana sherry
  • 4 cani supa de vita
  • 1 cana smantana
  • 2 linguri arpagic maruntit
  • ½ cana branza de oaie, rasa (branza italieneasca Romano)
  • sare si piper dupa gust

 

Cum se prepara pastele cu porc si ciuperci


Incalzeste cuptorul la 195 grade Celsius si unge o tava cu unt.

Toarna apa fiarta peste hribi si lasa ciupercile sa stea asa 30 de minute.

Topeste 2 linguri de unt intr-o tigaie, la foc mediu. Pune cubuletele de muschi de porc si asezoneaza-le cu sare si piper. Lasa carnea pe foc cat sa-si schimbe culoarea, apoi scoate-o si pune-o deoparte.

Foloseste doua tigai separate pentru a praji ciupercile mici si pe cele shitake, fiecare in 3 linguri de unt topit. Asteapta ca ciupercile sa capete o nuanta aurie, iar sosul sa se evapore. Asezoneaza cu sare si piper.

Apoi, pune intr-o cratita 2 linguri de unt, la foc mediu, adauga ceapa, usturoiul si pune-le sare si piper. Soteaza compozitia pana cand ceapa devine aurie. Adauga apoi ciupercile, mirodeniile, sare si piper.

Adauga faina si lasa mancarea sa se faca cateva minute. Apoi poti sa torni vinul, sherry-ul si sa adaugi primele ciuperci (hribii) impreuna cu apa in care au stat. Amesteca. Adauga supa de vita si amesteca din cand in cand, pana cand sosul incepe sa se intareasca. Adauga smantana si lasa pe foc inca 5 minute.

Amesteca pastele cu muschiul de porc si cu sosul de ciuperci. Pune compozitia intr-o tava, presara branza italieneasca de capra (branza Romano), pune si arpagicul si da tava la cuptor pentru 20 de minute.


Cum se servesc pastele cu porc si ciuperci


Se servesc calde.
 

  •   2010-12-01
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii