Pastele cu pui si ciuperci la cuptor se prepara rapid, sunt gustoase si satioase. Pot fi consumate atat calde, cat si reci.


Ingrediente pentru pastele cu pui si ciuperci la cuptor

  • 30 grame ciuperci uscate
  • ulei de masline
  • 4 pulpe de pui
  • 2 catei de usturoi
  • 350 grame ciuperci proaspete
  • 200 ml vin alb
  • 450 grame paste
  • 500 ml smantana
  • 200 grame parmezan ras
  • busuioc proaspat
  • sare
  • piper


Cum se prepara pastele cu pui si ciuperci la cuptor

Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-un bol, adauga ciupercile uscate si toarna peste ele apa fierbinte si lasa la inmuiat cateva minute. Intr-o tigaie, incinge uleiul de masline si adauga carnea de pui. Asezoneaza cu sare si piper.

Adauga ciupercile uscate, usturoiul si ciupercile proaspete. Lasa pe foc cateva minute, dupa care adauga vinul si apa in care au stat ciupercile. Lasa pe foc timp de 15 minute.

Adauga apoi smantana si asezoneaza cu sare si piper. Fierbe pastele si cand sunt gata, adauga-le peste sosul cu pui si smantana. Adauga trei sferturi din cantitatea de parmezan si jumatate din cea de busuioc.

Transfera intr-o tava, presara pe deasupra restul de parmezan si da la cuptor pentru 20 de minute.


Cum se serveste pastele cu pui si ciuperci la cuptor

Pastele cu pui si ciuperci la cuptor se servesc cu parmezan ras si busuioc tocat.

Sursafoto: myplatters.blogspot.com

  •   2012-11-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii