Daca esti pasionat de bucataria italieneasca iti propunem o reteta savuroasa de paste cu rucola, dovlecei si creveti. Acest preparat este ideal pentru masa de seara, deoarece este usor si foarte hranitor.


Ingrediente pentru paste cu rucola, dovlecei si creveti:

  • 350 g paste
  • 250 g dovlecei
  • 250 g creveti
  • 50 g rucola
  • 50 g ricotta sarata
  • 1 ceapa
  • 30 g seminte de pin
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 varf de boia iute
  • sare


Cum se prepara pastele cu rucola, dovlecei si creveti:

Pune intr-o cratita mai mare 1,5 l de apa la fiert cu putina sare. Curata dovleceii si taie-i felii subtiri.

Curata ceapa, tai-o julien si caleste-o putin in tigaie impreuna cu semintele de pin si boiaua iute. Adauga peste ea si crevetii, si dovleceii si mai lasa-le pe foc aproximativ 7 minute. Asezoneaza la final cu sare dupa gust.

Pune pastele in apa clocotita, scurge-le bine, apoi pune-le in tigaia cu legume si creveti, amesteca-le putin si adauga peste ele ricotta si putina rucola taiata fin.


Cum se servesc pastele cu rucola, dovlecei si creveti:

Pastele cu rucola, dovlecei si creveti se servesc calde, presarate cu ricotta rasa.

Sursa foto: adventuresincookingnm.wordpress.com
 

  •   2013-05-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii