Pastele cu sos cremos de smantana si rosii sunt simplu de preparat si vor fi apreciate de intreaga familie.

Ingrediente pentru paste cu smanata si rosii

  • 300 g paste scurte (farfalle)
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri sos de rosii
  • 300 ml smantana lichida
  • sare
  • piper
  • busuioc


Cum se prepara pastele cu smantana si rosii

Pune pastele la fiert, potrivit instructiunilor de pe ambalaj.

Intre timp, curata ceapa, toac-o marunt, apoi pune-o la calit in putin ulei incins. Adauga si usturoiul maruntit si sosul de rosii.

La final, incorporeaza smantana lichida si lasa sosul sa fiarba la foc mic, pana ce se ingroasa putin. Potriveste sosul cu sare, piper si busuioc tocat, dupa gust.

Adauga pastele scurse de apa si lasa totul la foc mic inca 3 minute.

Cum se servesc paste cu sos de rosii si smantana

Serveste pastele fierbinti.

Sursa foto: kitchentrialanderror.com
 

  •   2012-10-25
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.