Pastele cu sos de dovlecei si chiftelute de spanac sunt delicioase si foarte aromate. Se prepara rapid si se servesc cu parmezan ras.

Ingrediente pentru pastele cu sos de dovlecei si chiftelute de spanac


Pentru chiftelute:

500 grame spanac
2 oua batute
nucsoara
2 catei de usturoi
100 grame crutoane
50 grame parmezan
ulei de masline.

Pentru paste:

400 grame paste
2 catei de usturoi
1 chilli
80 ml ulei de masline
2 dovlecei
60 grame parmezan.

Cum se prepara pastele cu sos de dovlecei si chiftelute de spanac

Pentru chiftelute, fierbe spanacul in apa, timp de 2 minute. Scurge bine si toaca marunt. Amesteca apoi cu ouale, sare, piper, nucsoara, usturoi, crutoane si parmezan. Incinge uleiul de masline si formeaza chiftelutele. Prajeste chiftelutele, 5 minute pe fiecare parte.

Fierbe pastele timp de 10 minute. Caleste usturoiul si chilli, adauga dovleceii. Adauga parmezanul si asezoneaza bine. Amesteca sosul cu pastele. Adauga deasupra chiftelutele de spanac.

Cum se servesc pastele cu sos de dovlecei si chiftelute de spanac

Pastele cu sos de dovlecei si chiftelute de spanac se servesc ca atare.
 

  •   2012-07-24
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.