Ingrediente pentru pastele cu sos gorgonzolla
- 250 g paste
- 250 ml smantana pentru gatit
- 50 g parmezan ras
- 200 g gorgonzolla taiata cubulete
- 2 catei de usturoi
- ¼ lingurita nucsoara
- sare
- piper
Cum se prepara pastele cu sos gorgonzolla
Fierbe pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
In timp ce pastele fierb, adauga intr-o tigaie incapatoare smantana pentru gatit, parmezanul, si gorgonzolla. Adu totul la punctul de fierbere si adauga cateii de usturoi intregi.
Continua sa amesteci sosul pana cand branzeturile de topesc, apoi da focul la minim si fierbe sosul timp de doua minute, amestecand constant. Scoate apoi usturoiul din sos, adauga nucsoara si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Adauga pastele scurse de apa si amesteca bine. Lasa-le sa dea in doua-trei clocote in sos, apoi stinge focul.
Cum se servesc pastele cu sos gorgonzolla
Serveste pastele cu sos gorgonzolla imediat. Poti rade putin parmezan pe deasupra chiar inainte de servire.
Sursa foto: belmondodelivery.ro