Feluri principale

#sos gorgonzolla #paste sos gorgonzolla #passte #cina rapida #retete simple #retete rapide

Paste cu sos gorgonzolla – ideale pentru o cina rapida, dar savuroasa

Nu vrei sa petreci mult timp in bucatarie, insa te-ai saturat sa mananci ce apuci? Poti prepara o portie delicioasa de paste cu sos gorgonzolla pentru intreaga familie. Este gata in doar cateva minute si ii vei face pe toti fericiti.

Ingrediente pentru pastele cu sos gorgonzolla

  • 250 g paste
  • 250 ml smantana pentru gatit
  • 50 g parmezan ras
  • 200 g gorgonzolla taiata cubulete
  • 2 catei de usturoi
  • ¼ lingurita nucsoara
  • sare
  • piper

Cum se prepara pastele cu sos gorgonzolla

Fierbe pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.

In timp ce pastele fierb, adauga intr-o tigaie incapatoare smantana pentru gatit, parmezanul, si gorgonzolla. Adu totul la punctul de fierbere si adauga cateii de usturoi intregi.

Continua sa amesteci sosul pana cand branzeturile de topesc, apoi da focul la minim si fierbe sosul timp de doua minute, amestecand constant. Scoate apoi usturoiul din sos, adauga nucsoara si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Adauga pastele scurse de apa si amesteca bine. Lasa-le sa dea in doua-trei clocote in sos, apoi stinge focul.

Cum se servesc pastele cu sos gorgonzolla

Serveste pastele cu sos gorgonzolla imediat. Poti rade putin parmezan pe deasupra chiar inainte de servire.

Sursa foto: belmondodelivery.ro

  •   2017-10-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii