Ingrediente pentru pastele cu sparanghel si mazare, in sos ricotta
- 400 g paste
- 250 g ricotta
- 200 g sparanghel
- 200 g mazare
- 1 pahar cu apa rece
- 1 lingurita de busuioc uscat
- 2 linguri unt
- 1 legatura de ceapa verde
- sare
- piper
Cum se prepara pastele cu sparanghel si mazare, in sos ricotta
Pune pastele la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Curata sparanghelul si taie-l rondele. Lasa mazarea sa se dezghete, inainte de a o folosi.
Intr-o tigaie incapatoare adauga untul si cand se topeste soteaza legumele. Asezoneaza cu sare si pieper. Cand se inmoaie adauga apa si busuiocul si lasa-le sa fiarba pana cand apa se evapora complet. La final adauga branza maruntita si amesteca bine.
Pune pastele fierbinti peste legume si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Cum se servesc pastele cu sparanghel si mazare, in sos ricotta
Serveste pastele cu sparanghel si mazare, in sos ricotta, calde alaturi de un pahar de vin. Poti presara deasupra lor parmezan ras.
Sursa foto: mccormick.com