Pastele cu urzici sunt un preparat inedit, pe care il poti face usor. Fierbe pastele si prepara un sos din urzici, ulei de masline, ceapa si usturoi, apoi garniseste totul cu branza rasa.

Ingrediente pentru paste cu urzici
 

  • 250 gr paste ( linguine )
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt nesarat
  • 1 legatura usturoi verde, taiat
  • 1 ceapa mica, taiata
  • 750 gr urzici proaspete
  • Parmezan
  • sare si piper
     

Cum se pregatesc pastele cu urzici
 

Spala bine urzicile, scufundandu-le in apa rece. Foloseste manusi ca sa nu te intepi. Culege frunzele de pe crengute.

Pune untul si uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa si usturoiul. Pune frunzele de urzici in tigaie si amesteca, astfel incat sa se inmoaie. Toarna apoi un sfert de cana de apa si da focul mai mic, lasand mancarea sa fiarba, acoperita cu un capac. Lasa mancarea sa fiarba pana cand sosul scade si urzicile s-au fiert bine. Adauga sare si piper dupa gust.

Fierbe pastele linguine conform instructiunilor de pe pachet. Daca nu ai linguine, foloseste alt tip de paste, scurte si tubulare sau lungi. Apoi scoate-le, scurge-le si pune-le pe un platou sau intr-un castron mare.

Toarna deasupra pastelor sosul de urzici, amesteca si apoi rade Parmezan deasupra.
 

Cum se servesc pastele cu urzici
 

Se servesc imediat.

  •   2011-03-17
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii