Feluri principale

#faina #urzici #paste

Paste din urzici facute in casa

Daca iti place sa faci paste de casa, incearca o reteta de paste verzi, obtinute din urzici . Le poti prepara cu putin ulei de masline si branza, pentru o cina usoara si sanatoasa.

Ingrediente pentru paste din urzici
 

  • 1 ½ cana faina
  • ½ cana piure de urzici fierte
  • 2 oua
     

Cum se prepara pastele din urzici
 

Pune faina in recipientul folosit la mixer . Fa o adancitura in faina si pune in ea ouale si piureul de urzici. Cu spatula pentru aluat, porneste mixerul si amesteca intai la viteza mica. Adauga putina apa daca este nevoie si mixeaza 1 minut, pentru a observa daca aluatul se leaga. Apoi da viteza pe nivel mediu si mixeaza bine.

Dupa ce ai obtinut aluatul pentru paste, fa o rotita din el si inveleste-l in folie de plastic. Lasa-l la dospit cam 20 de minute.

Foloseste masina de facut paste pentru a obtine fire lungi din aluatul preparat. Pastele care se formeaza pune-le pe o suprafata cu faina, sa nu se lipeasca intre ele.
 

Cum se servesc pastele din urzici
 

Se servesc in preparate cu diverse sosuri . Poti folosi fasole, branza, ulei de masline etc.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete