Feluri principale

#retete paste #retete # paste cu branza #paste fainoase

Paste fainoase cu cinci tipuri de branza, un deliciu pe care sa-l incerci in weekend

Pastele fainoase cu cinci tipuri de branza sunt usor de preparat si sunt absolut delicioase, fiind ideale in zilele racoroase de toamna. Prepara-le in weekend pentru a le servi alaturi de intreaga familie. Iata cat de simplu se prepara.

Ingrediente pentru pastele fainoase cu cinci tipuri de branza

  • 450g paste fainoase (de preferat penne)
  • 2 cani smantana de gatit
  • 1/2 cana parmezan
  • 1/2 cana cascaval afumat
  • 1/4 cana gorgonzola
  • 1/4 cana branza ricotta
  • 120g branza mozzarella
  • 1 cana rosii, taiate cubulete mici
  • 6 frunze proaspete de busuioc
  • 4 linguri unt
  • sare
  • piper

Cum se prepara pastele fainoase cu cinci tipuri de branza

Preincalzeste cuptorul la 200oC.

Fierbe pastele in apa si zahar, timp de 5 minute, apoi scurge-le de apa.

In robotul de bucatarie adauga rosiile, parmezanul, cascavalul, gorgonzola, ricotta, mozzarella si busuiocul. Mixeaza pana obtii o compozitie omogena, apoi adauga smantana. Toarna amestecul intr-un bol incapator si adauga pastele fierbinti peste el. Amesteca foarte bine, pentru ca pastele sa fie complet invelite in sos. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Intr-un vas de pamant sau o tava adauga continutul si deasupra, presara untul taiat cubulete. Coace totul pana cand pastele sunt al dente iar la suprafata prind o crusta aurie.

Cum se servesc pastele fainoase cu cinci tipuri de branza

Serveste pastele fainoase cu cinci tipuri de branza imediat ce le scoti din cuptor.

Sursa foto: finecooking.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete