Pastele in sos de ricotta cu sparanghel si dovlecei sunt ideale pentru cina. Sunt usoare si hranitoare, iar aroma deosebita pe care o va da scortisoara iti va incanta papilele gustative.


Ingrediente pentru pastele in sos de ricotta cu sparanghel si dovlecei:

  • 400 g paste
  • 250 g ricotta
  • 200 g sparanghel
  • 200 g dovlecei
  • 1 pahar cu apa rece
  • 1 jumatate de lingurita de scortisoara
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare


Cum se prepara pastele in sos de ricotta cu sparanghel si dovlecei:

Curata sparanghelul de partea lemnoasa si taie-l bucati mici. Spala bine dovleceii si taie-i si pe acestia semicercuri.

Soteaza 2-3 minute legumele, intr-o tigaie cu putin ulei, apoi toarna peste ele apa si lasa-le sa fiarba pana cand aceasta se evapora. Adauga ricotta maruntita si amesteca bine.

Pune pastele la fiert aproximativ 10 minute. Scurge-le bine si pune-le peste legume in tigaie, apoi amesteca-le sa se intrepatrunda aromele.


Cum se servesc pastele in sos de ricotta cu sparanghel si dovlecei:

Pastele in sos de ricotta cu sparanghel si dovlecei se servesc presarate cu putina scortisoara si ceapa verde tocata marunt.

Sursa foto: reteteculinare.ro

  •   2013-05-29
  •  

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.