Pastele cu carne tocata sunt iubite de multa lume. Fa-le la cuptor , adaugand niste branza si un sos de rosii cu busuioc. Preparatul este usor de realizat si va fi gata cam intr-o ora si un sfert.
Ingrediente pentru paste la cuptor cu carne de vita si branza
- 450 gr paste
- 450 gr carne de vita tocata
- 1 ceapa taiata
- 6 ½ cani sos de tomate cu busuioc
- 170 gr branza taiata marunt
- 1 ½ cani smantana
- 170 gr branza mozarella , rasa
-
½ cani branza parmezan rasa
Cum se prepara pastele la cuptor cu carne de vita si branza
Pune apa intr-o oala, adauga sare si las-o la fiert. Cand incepe sa fiarba, pune pastele in apa si lasa-le cateva minute, pana se inmoaie. Apoi scoate-le, scurge-le bine si pune-le deoparte.
Pune intr-o tigaie, la foc mediu, carnea de vita si ceapa. Caleste-le bine, amestecand des, pana cand carnea isi schimba culoarea. Adauga apoi sosul de tomate, da focul mai mic si lasa totul la fiert cam 15 minute.
Pregateste o cratita pentru cuptor, da-o cu putin unt si apoi pune un strat de paste (jumatate din cantitatea totala). Pe urma adauga niste branza, toata smantana, jumatate din sosul cu carne, cealalta jumatate de paste, branza mozarella si ultima parte din sosul de carne. Ca un ultim strat, mai poti presara niste parmezan ras.
Lasa totul la cuptor cam 30 de minute.
Cum se servesc pastele la cuptor cu carne de vita si branza
Se servesc imediat.