Pastele la cuptor cu pui si dovleac sunt satioase si gustoase, ideale pentru cinele in familie. Se prepara usor si se servesc cu patrunjel tocat.


Ingrediente pentru pastele la cuptor cu pui si dovleac

  • 1 dovleac mic taiat in cubulete
  • salvie
  • ulei de masline
  • 100 grame bacon
  • 400 grame piept de pui taiat in cubulete
  • 225 grame paste
  • 100 grame cascaval ras
  • 50 grame parmezan ras
  • 30 grame unt
  • 30 grame faina
  • 550 ml lapte
  • 10 grame mustar

 

Cum se prepara pastele la cuptor cu pui si dovleac

Amesteca dovleacul cu salvia intr-o tava, stropeste cu ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper. Da la cuptor pentru 40 de minute.

Incinge putin ulei intr-o tigaie si prajeste baconul pana cand devine crocant. Adauga si pieptul de pui si lasa pe foc timp de 10 minute. Intre timp fierbe pastele.

Pentru sos, amesteca parmezanul cu cascavalul. Combina untul, faina si laptele intr-o cratita si lasa pe foc timp de 10 minute, dupa care adauga amestecul de branza. Asezoneaza cu sare si piper si adauga si mustarul.

Peste dovleacul din tava adauga carnea de pui, baconul, pastele si sosul. Da tava la cuptor pentru 30 de minute.


Cum se servesc pastele la cuptor cu pui si dovleac

Pastele la cuptor cu pui si dovleac se servesc calde, cu parmezan ras si patrunjel tocat pe deasupra.

Sursa foto: uktv.co.uk

  •   2013-02-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii