Pastele umplute cu creveti constituie un preparat special si o surpriza placuta pentru cei dragi. Desi par complicate, aceste paste se fac usor, sunt foarte gustoase si de efect.
 

Ingrediente pentru paste umplute cu creveti si parmezan
 

  • 225 gr paste tip cochilie
  • 1 1/2 linguri ulei de masline
  • 1/2 cana ceapa taiata
  • 2 linguri usturoi tocat
  • 1/2 cana branza degresata
  • 1/4 cana lapte degresat
  • 1/4 lingurita piper rosu macinat
  • 1/3 cana busuioc proaspat, taiat
  • 450 gr creveti curatati si taiati
  • 1 lingura amidon cartofi
  • 3 cani sos marinara pentru paste
  • 1/3 cana parmezan ras.


Cum se prepara pastele
umplute cu creveti si parmezan
 

Fierbe pastele conform instructiunilor si scurge-le bine. Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa 4 minute, apoi adauga usturoiul, un minut. Adauga branza, laptele si piperul. Tine pe foc pana se topeste branza, apoi ia tigaia de pe aragaz. Pune busuiocul.

Pune crevetii intr-un castron, adauga amidonul peste ei si amesteca. Toarna sosul de usturoi si amesteca iar. Umple pastele- scoici cu aceasta compozitie. Unge o tava cu ulei, pune 1 cana sos marinara pe fundul tavii, adauga pastele si toarna peste ele alte 2 cani de sos marinara. Adauga parmezan ras. Da la cuptor 30 minute la 220 grade Celsius.
 

Cum se servesc pastele umplute cu creveti si parmezan
 

Se servesc calde.


Sursa foto: kitchendaily.com
 

  •   2012-01-09
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.