Pasticada este un preparat traditional croat, foarte savuros si satios. Este ideal pentru evenimentele festive, cu multi invitati. Se serveste cu paste si legume fierte.


Ingrediente pentru pasticada

  • 1 kg muschi de vita
  • 4 cepe tocate
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 1 telina rasa
  • 2 morcovi rasi
  • 1 lingurita zahar
  • 6 cuisoare
  • 100 grame bacon feliat
  • 200 ml otet balsamic
  • 100 ml ulei de masline
  • 300 ml supa de vita
  • 400 ml vin rosu dulce
  • 100 grame stafide
  • 6 prune
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 10 grame piure de tomate


Cum se prepara pasticada

Cresteaza muschiul de vita pe toata suprafata. Umple fiecare crestatura cu bacon, usturoi si cuisoare. Asaza carnea intr-un vas ceramic, acopera cu otet si o cana cu apa, acopera cu folie de aluminiu si lasa la macerat timp de 2 zile.

Incinge uleiul intr-o cratita si caleste ceapa, telina, morcovii si zaharul. Cand legumele s-au calit, bine adauga carnea si prajeste pe ambele parti.

Adauga supa si lasa la fiert timp de doua ore. Dupa cele doua ore adauga stafidele, prunele, nucsoara si vinul. Mai lasa pe foc pana da in clocot. Scoate carnea, taie-o in felii si pune-o din nou in cratita.

Adauga piureul de tomate si lasa pe foc pana da in clocot.


Cum se serveste pasticada

Pasticada se serveste cu paste si iaurt proaspat.

Sursa foto: palachinkablog.com

  •   2013-02-26
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.