Pastravul afumat cu cartofi noi si rucola este un preparat savuros, potrivit pentru evenimentele mai speciale. Se prepara repede si are un gust bun si aromat. Poti folosi orice tip de peste cu carne alba.
Ingrediente pentru pastrav afumat cu cartofi noi si rucola
- 14 pliculete de ceai
- 6 pastravi
- 175 grame zahar brun
- 175 grame orez
- 80 ml ulei de masline
- 900 grame cartofi noi
- patrunjel tocat
- 200 grame rucola
- 30 ml otet balsamic
- 50 grame parmezan ras
-
sare
- piper.
Cum se prepara pastravul afumat cu cartofi noi si rucola
Taie pliculetele de ceai si rastoarna continutul intr-un bol. Peste ceai adauga zaharul si orezul. Amesteca bine. Unge pestele cu o lingura de ulei de masline .
Tapeteaza o tava cu folie de aluminiu . Aseaza amestecul de ceai. Acopera cu alta folie de aluminiu. Da tava la cuptor. Cand amestecul incepe sa miroasa, aseaza pestele peste folia de aluminiu.
Stropeste cu o lingura de ulei de masline, sare si piper. Acopera pestele cu folie de aluminiu si da la cuptor pentru 15 - 20 de minute.
Fierbe cartofii in apa clocotita cu sare. Lasa-i pe foc timp de 15 - 20 de minute. Cand s-au fiert, scurge cartofii si transfera-i intr-un bol. Deasupra presara patrunjelul.
Intr-un bol amesteca restul de ulei de masline cu otetul balsamic, sarea si piperul. Adauga rucola si amesteca bine. Deasupra preasara parmezanul ras.
Cum se serveste pastravul afumat cu cartofi noi si rucola
Pe un platou aseaza pastravul fierbinte. Garniseste cu cartofii noi si salata de rucola.