Pastravul cu ciuperci este un preparat savuros, rapid de facut. Mancarea va fi gata in jumatate de ora.
Ingrediente pentru pastrav cu ciuperci
- 230 gr ciuperci proaspete, taiate
- 6 linguri unt
- 2 linguri patrunjel tocat
- 1/3 cana faina
- ¼ lingurita sare
- 4 fileuri de pastrav
- 1/3 cana smantana
-
½ lingura suc de lamaie
Cum se prepara pastravul cu ciuperci
Pune 2 linguri de unt intr-o tigaie si soteaza in el ciupercile. Adauga apoi patrunjelul si amesteca bine. Pune compozitia intr-un recipient acoperit, sa ramana calda.
In alta cratita pune faina si sarea. Apoi da pestele prin faina si prajeste-l in doua linguri de unt.
Topeste apoi restul de unt intr-o tigaie, adauga treptat smantana si sucul de lamaie, pentru a obtine un sos.
Cum se serveste pastravul cu ciuperci
Se aseaza pe un platou ciupercile si pastravul, apoi se toarna deasupra sosul.