Feluri principale

#pastrav #lamaie #patrunjel #retete gratar

Pastrav la gratar cu lamaie si patrunjel a la Jamie Oliver

Pastravul la gratar cu lamaie si patrunjel este un preparat potrivit pentru o cina usoara. Pestele este parfumat si aromat cu patrunjel tocat si zeama de lamaie.

Ingrediente pentru pastrav la gratar
 

  • 2 bucati de 300 gr pastrav
  • ulei de masline
  • o legatura de patrunjel, tocat
  • 2 lamai
  • unt
  • sare si piper
     

Cum se prepara pastravul la gratar
 

Incinge gratarul.

Cresteaza fiecare bucata de pastrav, pe ambele parti. Apoi unge pestele cu ulei de masline si presara sare si piper.

Amesteca intr-un castron patrunjelul tocat cu feliute de lamaie. Apoi foloseste aceasta compozitie pentru a umple crestaturile din peste. Aseaza apoi pestele pe gratar si stoarce peste el zeama de lamaie, apoi adauga cateva bucatele de unt.

Lasa pestele pe gratar pana cand capata o culoare aurie si devine crocant.
 

Cum se serveste pastravul la gratar
 

Se serveste cu o salata de verdeata.
 

  •   2011-02-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii