Pennele cu avocado si mazare se prepara rapid si sunt ideale pentru cinele linistite in doi. Se servesc calde, cu parmezan ras si muguri de pin.


Ingrediente pentru pennele cu avocado si mazare

  • 30 ml ulei de masline
  • 300 grame penne
  • 250 grame fasole verde
  • 200 grame fasole rosie

Pentru pesto de mazare si avocado

  • 50 grame muguri de pin
  • 400 grame mazare
  • 1 avocado
  • 2 catei de usturoi
  • suc de lamaie
  • 400 grame spanac


Cum se prepara pennele cu avocado si mazare

Fierbe trei cani de apa intr-o cratita, iar cand da in clocot adauga mazarea. Lasa pe foc 5 minute, dupa care scurge-o bine de apa.

Adauga avocado, mazarea, usturoiul si mugurii de pin intr-un bol. Stropeste cu putin ulei de masline si zeama de lamaie si preseaza cu o furculita pana cand obtii un piure. Adauga apoi si spanacul si amesteca bine.

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, adauga fasolea verde si fasolea rosie si caleste timp de 2-3 minute. Adauga apoi penele fierte si amesteca bine.

Da focul mai mic si adauga sosul pesto de mazare si avocado. Amesteca bine astfel incat sosul sa se combine frumos cu restul de ingrediente.


Cum se servesc pennele cu avocado si mazare

Pennele cu avocado si mazare se servesc cu parmezan ras pe deasupra, muguri de pin si frunze proaspete de spanac.

Sursa foto: foxnews.com

  •   2013-02-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii