Pestele cu sos salsa si castravete este un preparat potrivit pentru a fi servit la o ocazie deosebite. Este un preparat usor si elegant.
Ingrediente pentru peste cu sos salsa de rosii si castravete
- 2 cani rosii cherry , taiate
- 3/4 cana castravete feliat
- 1/3 cana ardei gras galben, feliat
- 3 linguri busuioc proaspat, tocat
- 2 linguri capere
- 1 1/2 linguri ceapa taiata fin
- 1 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper negru macinat
- 1 lingura ulei de masline
- 4 fileuri de peste, fara piele.
Cum se prepara pestele cu salsa de rosii
Pune intr-un castron rosiile, castravetele, ardeiul, busuiocul, caperele si ceapa. Adauga jumatate de lingurita de sare si un varf de lingurita de piper si amesteca bine.
Incinge apoi uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Pune jumatate de lingurita de sare peste peste, apoi un varf de lingurita de piper. Prajeste pestele in tigaie un minut si jumatate pe fiecare parte, pana cand s-a patruns bine.
Cum se serveste pestele cu sos salsa de rosii
Pestele se serveste cu sosul pe deasupra.