Feluri principale

#peste #dovlecei #rosii #usturoi #ardei #lamaie

Peste cu sos de dovlecei si rosii

Pestele cu sos de dovlecei si rosii este un preparat sanatos si delicios. Il poti prepara cu orice tip de peste doresti. Este insa recomandat sa folosesti fileuri proaspete. Il poti servi atat simplu, cat si cu cartofi natur.
 

Ingrediente pentru peste cu sos de dovlecei si rosii
 

  • 25 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 500 grame dovlecei
  • 130 grame ardei gras
  • sos de ardei iute
  • 400 grame rosii
  • 4 fileuri de peste
  • 1 lamaie taiata felii
  • oregano
  • sare
  • piper.


Cum se prepara pestele cu sos de dovlecei si rosii
 

Intr-o tigaie, topeste untul. Adauga ceapa taiata, usturoiul, dovleceii, ardeiul rosu, oregano, sarea, piperul si sosul de ardei iute. Amesteca totul bine si lasa la foc timp de 5 minute, pana ingredientele se inmoaie.

Adauga rosiile si lasa-le pe foc pana dau in clocot. Dupa ce au dat in clocot mai lasa compozitia pe foc timp de 10 - 15 minute, pana cand sosul capata consistenta.

Pune in compozitie si feliile de peste. Adauga sare si piper. Acopera tigaia cu un capac si lasa totul pe foc timp de 10 minute.

Cand peste a fiert suficient, transfera-l pe platouri. Mai lasa apoi sosul sa fiarba cateva minute. Toarna cateva linguri de sos peste feliile de peste.
 

Cum se serveste pestele cu sos de dovlecei si rosii
 

Pestele cu sos de dovlecei si rosii se serveste ornat cu felii de lamaie. Il poti servi si cu cartofi natur si cateva frunze de patrunjel.

  •   2010-09-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii