Pestele cu telina si usturoi este un preparat gustos si usor, potrivit pentru o masa de pranz sau pentru cina.
Ingrediente pentru peste cu telina si usturoi
- 1/2 cana ulei
- 2 fileuri de peste
- 1/3 cana telina taiata
- 3 linguri ceapa taiata fin
- 2 catei de usturoi tocati
- 3 linguri patrunjel tocat fin
-
sare si piper dupa gust.
Cum se prepara pestele cu telina si usturoi
Incinge uleiul intr-o tigaie si soteaza telina, ceapa si usturoiul pana cand acestea se inmoaie si devin translucide. Adauga apoi patrunjelul, sarea si piperul.
Lasa sosul sa fiarba 10 minute. Unge apoi pestele cu jumatate din sos si da-l la cuptor.
Lasa-l cateva minute, intoarce-l unge-l cu restul de sos si lasa-l sa se faca pana cand poate fi patruns cu usurinta cu ajutorul unei furculite.
Cum se serveste pestele cu telina si usturoi
Se serveste cald, imediat. Poate fi servit alaturi de o salata de telina.
Sursa foto : alcoholian.