Daca ai in frigider cateva bucati de file de peste, pregateste-le cu un sos de unt . Amestecul de migdale , lamaie si unt ii va da pestelui o aroma care te va face sa te lingi pe degete.
Ingrediente pentru file de peste cu sos de unt
- 1 kilogram de file de peste inghetat
-
Pentru sos: 0,3 cani unt; 0,3 cani migdale taiate feliute subtiri; 1 lingura patrunjel uscat; 1 lingurita zeama de lamaie.
Cum se prepara file-ul de peste cu sos de unt
Aseaza file-urile de peste intr-un bol de sticla termorezistenta, astfel incat varfurile sa ramana spre inafara. Acopera bolul cu hartie cerata si da-l la cuptorul cu microunde pentru 8-12 minute. Scurge lichidul care se scurge si lasa vasul acoperit inca 5 minute pentru a se topi complet.
In acest timp pregateste sosul de unt: pune toate ingredientele intr-un bol de sticla termorezistenta si da-l la cuptorul cu microunde pentru 2 minute sau pana cand untul s-a topit. Amesteca in el si da-l din nou la cuptor pentru inca 1-2 minute, pana devine maroniu .
Aseaza-l peste peste si mai da vasul cu pestele la cuptor inca 1 minut.
Cum se serveste file-ul de peste cu sos de unt
Se serveste imediat. Se poate consuma ca atare sau impreuna cu o garnitura de legume.
Pofta buna!
Sursa foto : Flickr.com