Daca ai in frigider cateva bucati de file de peste, pregateste-le cu un sos de unt . Amestecul de migdale , lamaie si unt ii va da pestelui o aroma care te va face sa te lingi pe degete.
 

Ingrediente pentru file de peste cu sos de unt
 

  • 1 kilogram de file de peste inghetat
  • Pentru sos: 0,3 cani unt; 0,3 cani migdale taiate feliute subtiri; 1 lingura patrunjel uscat; 1 lingurita zeama de lamaie.
     

Cum se prepara file-ul de peste cu sos de unt
 

Aseaza file-urile de peste intr-un bol de sticla termorezistenta, astfel incat varfurile sa ramana spre inafara. Acopera bolul cu hartie cerata si da-l la cuptorul cu microunde pentru 8-12 minute. Scurge lichidul care se scurge si lasa vasul acoperit inca 5 minute pentru a se topi complet.

In acest timp pregateste sosul de unt: pune toate ingredientele intr-un bol de sticla termorezistenta si da-l la cuptorul cu microunde pentru 2 minute sau pana cand untul s-a topit. Amesteca in el si da-l din nou la cuptor pentru inca 1-2 minute, pana devine maroniu .

Aseaza-l peste peste si mai da vasul cu pestele la cuptor inca 1 minut.
 

Cum se serveste file-ul de peste cu sos de unt
 

Se serveste imediat. Se poate consuma ca atare sau impreuna cu o garnitura de legume.

Pofta buna!
 

Sursa foto : Flickr.com

  •   2010-06-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii