Feluri principale

#peste #bere #sos #aluat #cartofi #lamaie

Peste in aluat de bere cu cartofi

 

Pestele in aluat de bere cu cartofi copti este o mancare delicioasa. Se prepara destul de repede si este foarte satios. Se serveste cald, cu cartofi copti, sos tartat si felii de lamaie. Mi poti asezona si cu sare marina

 

Ingrediente pentru pestele in aluat de bere

 

  • 4 cartofi mari, curatati
  • 20 ml ulei de masline
  • 230 grame faina
  • 1 ou, batut
  • 375 ml bere rece
  • ulei vegetal
  • 250 grame fileuri de peste
  • felii de lamaie
  • sare
  • piper.

 

Pentru sosul tartar :

 

  • 1 galbenus
  • 10 ml suc de lamaie
  • 20 grame mustar
  • 250 ml ulei de masline
  • 20 grame capere
  • 8 castraveciori, tocati
  • 2 cepe verzi, tocate
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 1 legatura marar tocat
  • 1 ceapa mica tocata
  • sare
  • piper.

 

Cum se prepara pestele in aluat de bere

 

Incalzeste cuptorul. Unge o tava cu putin ulei si tapeteaza cu hartie de copt. Aseaza pe tava cartofii taiati in felii groase. Stropeste cu ulei de masline. Da tava la cuptor pentru 40 de minute. 

Intre timp, intr-un bol amesteca faina cu oul. Adauga treptat berea. Amesteca continuu pana obtii un aluat omogen. Asezoneaza cu sare si piper. Acopera si da aluatul la frigider pentru 30 de minute. 

Pentru sosul tartar, amesteca galbenusul cu sucul de lamaie si mustarul. Amesteca bine, pana cand compozitia se intareste. Adauga apoi treptat si uleiul, pana cand compozitia devine cremoasa. Transfera crema intr-un bol. Adauga capere, castraveciorii tocati, ceapa verde, patrunjelul, mararul si ceapa. Amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper. 

Intr-o tigaie pune la incins uleiul vegetal. Tavaleste fileurile de peste in aluat. Adauga pe rand fileurile de peste in uleiul incins. Lasa sa se prajeasca timp de 4-5 minute. Scurge apoi pestele pe prosoape din hartie. 

 

Cum se serveste pestele in aluat de bere

 

Peste in aluat de bere se serveste cu cartofi copti, sos tartat si felii de lamaie. 

  •   2011-02-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii