Nimic nu este mai potrivit pentru o cina usoara decat o portie sanatoasa de peste cu broccoli. Vitaminele si substantele nutritive din acest preparat delicios sunt usor de asimilat in organism si nu te vei ridica de la masa avand senzatia de stomac prea plin.
 

Ingrediente pentru peste in crusta crocanta cu broccoli si sos alb

 

  • 4 fileuri de peste slab
  • 250 g broccoli congelat sau proaspat
  • 10 linguri de pesmet
  • 200 g smantana degresata
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 100 g lapte
  • 3 linguri parmezan
  • 5 linguri branza cedar
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper

 

Cum se prepara pestele in crusta crocanta cu broccoli si sos alb


Intr-un vas termorezistent asaza un strat de buchetele de broccoli oparite, iar deasupra asaza fileurile proaspete de peste. Condimenteaza totul cu sare si piper. Intr-un bol, amesteca smantana si amidonul cu laptele, usturoiul tocat marunt si uleiul de masline. Toarna compozitia peste peste si clatina vasul, pentru ca sosul alb sa se uniformizeze. La final, adauga parmezan, branza cedar si pesmet si introdu vasul in cuptorul preincalzit. Cand pestele prinde o crusta crocanta, inseamna ca cina este gata.

Cum se serveste pestele in crusta crocanta cu broccoli si sos alb


Pestele in crusta crocanta cu broccoli si sos alb se serveste cu salata de rucola.

Sursa foto: kitchendaily.com

  •   2013-07-31
  •  

Articol scris de

Galan Laura

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.