Pestele in sos de cocos este un preparat exotic , inedit pentru o cina cu cei dragi. Daca iti place sa mananci peste si vrei sa incerci ceva nou, aceasta reteta tropicala poate fi alegerea potrivita. Mancarea va fi gata in jumatate de ceas.

Ingrediente pentru peste in sos de cocos
 

  • 1 kg de peste
  • 2 ardei taiati fasii
  • 1 lingurita de usturoi zdrobit
  • 1 lingurita pudra de annatto
  • 4 cani lapte de cocos
  • 2 linguri coriandru taiat
  • 4 linguri de ulei vegetal
  • 1 ceapa taiata felii
  • sare
     

Cum se prepara pestele in sos de cocos
 

Curata bine pestele si indeparteaza aripioarele si capul. Apoi cresteaza-l pe diagonala in cateva parti.

Intr-un castron, amesteca usturoiul cu pudra de annatto si cu sarea. Cu acest amestec astupa crestaturile din peste, iar restul compozitiei intinde-o pe suprafata pestelui.

Pune niste ulei vegetal intr-o tigaie si lasa-l la incins. Adauga apoi pestele si tine-l pe foc pana incepe sa capete culoare. Adauga ardeiul si ceapa si lasa totul la calit 2 minute. Toarna laptele de cocos si adauga coriandrul.

Lasa la foc mediu pana cand sosul se reduce la jumatate. Ai grija sa schimbi din cand in cand pozitia pestelui. Adauga sare dupa gust si ia mancarea de pe foc.
 

Cum se serveste pestele in sos de cocos
 

Se serveste fierbinte.
 

  •   2010-11-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii